Avajaiset to 15.7.2021 klo 16-20

Avoinna yleisölle tiistaista sunnuntaihin 20.-25.7.2021 klo 15-19

Muina aikoina näyttely katsottavissa Yö Gallerian ikkunan läpi

Näyttelykokonaisuus Lasia lasin takana esittelee valikoiman Kimmo Reinikan (s.1975) ja Kaappo Lähdesmäen (s.1982) parin viimeisen vuoden aikana tehtyjä lasiesineitä.

Sekä Kimmo että Kaappo toimivat Lasisimin lasistudiossa yrittäjinä ja teokset ovatkin syntyneet vastapainona lukuisille tilaustöille sekä muiden ideoiden toteutukselle. Teoksille yhtenäistä on tekemisen hauskuus ja luontainen työskentely vapaasti omien ideoiden ja ajatusten parissa.

Taiteessaan Kimmo hyödyntää kokemustaan erilaisista lasitekniikoista ja soveltaa niitä ennakkoluulottomasti. Kaappo tekee paitsi monimutkaisia kokonaisuudessaan kuumana työstettyjä veistoksia, myös kylmänä työstetyistä osista koottuja teoksia. Molempien tekijöiden töitä on ollut esillä monissa näyttelyissä ja niitä löytyy sekä yksityisistä että lasimuseoiden kokoelmissa.

Lasismin lasistudio sijaitsee Riihimäellä entisen Riihimäen lasitehtaan vanhoissa tiloissa. Lasismi aloitti toimintansa jatkamalla Jaakko Liikasen lasistudion toimintaa vuonna 2010, ja on ollut toteuttamassa lukemattomia erilaisia teoksia, projekteja ja teollisia töitä. Tilaustöiden lisäksi myös omien näyttelyiden järjestäminen ja yhteisnäyttelyihin osallistuminen on ollut alusta asti tärkeä osa toimintaa. Perinteistä teollistyyppistä sarjatyötä on vähemmän kuin alkutaipaleella.

Reilussa kymmenessä vuodessa asiakastöiden luonne on muuttunut ja tällä hetkellä lasismi toteuttaa enimmäkseen uniikkeja teoksia sekä lasiosia entisöintiä varten. Lasismissa pääpiirteissään Kaappo vastaa puhalluksesta ja Kimmo hionnasta. Korkea ammattitaito on taannut riittävästi tilaustöitä lasihytin toiminnan ylläpitämiseksi sekä ruokkinut itseään, kun tekijät ovat saaneet käyttää ja kartuttaa osaamistaan monipuolisesti erilaisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden projektien parissa.

Lisätietoja:
Yö Galleria / Yö ry: info@yory.fi
Kimmo Reinikka / Osuuskunta Lasismi: kimmoreinikka75@gmail.com

KBTR
Coming home

Yö Galleria
12.6.-4.7.2021

HUOM! / OBS! / ATTN!
La / Lö / Sat 12.6.2021
Avoinna / Öppen / Open
17-21

@dekbtr

Avoinna ti-pe 12-17 | la-su 12-16
Öppen tis-fre 12-17 | lö-sö 12-16
Opening hours Tue-Fri 12-17 | Sat-Sun 12-16

Ruotsalais-suomalainen yhteisnäyttely Yö Galleriassa 8.-30.5.2021
Näyttelyn kuraattorit Anton Wiraeus ja Ilkka Pitkänen

Toukokuussa 2021 Yö Galleriassa järjestetään Anton Wiraeuksen ja Ilkka Pitkäsen kuratoima yhteisnäyttely kuuden suomalaisen Yö ry:n jäsentaiteilijan sekä seitsemän kutsutun ruotsalaistaiteilijan kanssa.

Näyttelyn taiteilijat: 

Suomesta: Tuomas Holst, Maija Kivi, Laura Könönen, Peetu Liesinen, Kim Somervuori, Minnamari Toukola

Ruotsista: Rebecka Bebben Andersson, Rune Andersson, Carolina Billvik, Ossian Eckerman, Elin Magnusson, Anton Wiraeus, Arvid Wretman
 

Yö Festin sanataiteen ilta lauantaina 24.4.2021 kello 18:00-19:20, Yö ry:n Youtube-kanavalla, Yö Tubessa.

https://www.youtube.com/watch?v=aAW84YipI6Y

Yö Festin sanataiteen illassa sanataide ymmärretään sanan väljimmässä merkityksessä. Koronatilanteen muuntamassa illassa nähdään muun muassa yhteisöllistä Zoom-taidetta, videotaidetta ja -runoutta. Sanataiteen illan ainoa teema on sanataide. Illan taiteilijat ovat taideyhteisö Yö ry:n jäseniä.

Teemaan sopivasti juhlistamme samalla ensimmäisen monitaiteisen Yö Lehden julkistamista. Osana illan ohjelmaa ensimmäisen numeron päätoimittaja Helena Sorvali vierailee ”studiossa” juttelemassa. Lehteä voi ostaa 27.4. alkaen Yö Galleriasta.

Illan juontaa Eeva Puromies, kuvaa & striimaa Harri Ahvenainen & Karo Malmivaara ja koordinoi Henrik Pathirane

 

Illan taiteilijat:

Harri Ahvenainen ja Eeva Puromies

Lauri Hei

Henrik Pathirane

Harri Piispanen

Maija Saksman

Helena Sorvali

Alena Tereshko

 

https://www.youtube.com/watch?v=aAW84YipI6Y

Yö Fest on kahden kuukauden mittainen taidetapahtuma, joka tarjoaa vaihtuvia näyttelyripustuksia sekä yksittäisiä iltamia, esityksiä ja poikkitaiteellisia spektaakkeleita. Tapahtumat suoratoistetaan verkkoon, koska Yö Galleriassa on rajattu osallistujamäärä. 

Taiteilijayhdistys Yö ry:n jäsenistö esittäytyy kaksi kuukautta kestävillä festareilla maalis- ja huhtikuussa. Yön vahvuudet, monialaisuus ja taiteidenvälisyys, tulevat hyvin esille festivaalin vaihtelevan ja monipuolisen ohjelman kautta. Festivaali koostuu mm. taidenäyttelyistä, musiikkiesityksistä, performansseista, paneelikeskusteluista ja sanataiteen iltamista. 

Toistuvasti vaihtuvat taidenäyttelyt ovat myyntinäyttelyitä. Teoksia voi ostaa paikan päältä Yö Galleriasta tai Yö ry:n verkkosivujen kautta, jonne myös tapahtuman tarkempi ohjelma päivittyy kevään aikana. 

Tapahtumat näytetään ensisijaisesti reaaliaikaisena suoratoistona. 

20.3.2021 klo 18.00->

Yö Salin myyttiset ikkunat avautuvat yleisölle, mutta vain hetkeksi!!!

"The Heroes of Action Painting behind the Windows with Utu Lautturi & Rudolf Styler"

Yö ry:n Itäisen-Uudenmaan yökulkijat tuottavat performatiivisen live-esityksen, jossa ääni antaa muodon ja lähtökohdan kollektiivisen maalauksen ennalta arvaamattomille tapahtumille.
Aistillisesti kokonaisvaltaisessa esityksessä kokija saa eksyä tunnelmaan, synkkyyteen, pimeyteen, yöhön ja valoon.

Maalarit: Isabel Pathirane, Karo Malmivaara ja Ilari Vanhatalo
Ääni: Mikko Silventoinen a.k.a. Utu Lautturi
Valot: Harri Ahvenainen a.k.a. Rudolf Styler

Ajan hengen mukaisesti tapahtuma järjestetään streamina Yö ry:n omalla Yö Tube kanavalla Youtubessa, vaikka kovasti olisimme halunneet kutsua kaikki paikalle todistamaan spektaakkelia.
Linkki tapahtumaan: https://youtu.be/DcZCTzXz9fk

#yory #yöry #yögalleria #yöfest #yösali

 

 

Yö Gallerian avajaisnäyttely on korkean profiilin kansainvälistä tasoa. Yö ry:n jäsen, maailmalla suurta suosiota nauttiva virolainen Al Paldrok tuo Suomeen Non Grata -performanssiryhmänsä kiitetyn Apocalyptic Landscapes -näyttelyn.

Rajun karnevalistinen mutta samalla runollinen näyttely käsittelee jaettua ihmisyyttä sen synkkine puolineen ja maalaa eteemme maailmanlopun, joka nykyaika on.
Koronan takia avajaisia ei järjestetä.
Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttely on auki 2.2.–28.2.2021.

Yö ry:n joukkorahoituskampanja on käynnistynyt mesenaatti.me-sivuilla osoitteessa https://mesenaatti.me/1926/yo-uuden-ajan-taideyhteiso/. Yhdistys hakee joukkorahoituksella tukea toimintansa käynnistämiseen ja eri alojen taiteilijoiden toimeentuloedellytysten parantamiseen koronan mullistamalla kulttuurin kentällä. Vastikkeina on yhdistyksen jäsenten taideteoksia Yön julkaisemasta taidelehdestä grafiikanvedoksiin ja maalauksiin.

Joukkorahoituskampanja on käynnissä 26.1.–14.3.

Taiteilijayhdistys Yö ry aloittaa toimintansa Porvoossa 4. tammikuuta julkaistavalla Videomakasiinilla, jota esitetään Vanha 123:lla arkisin klo 11-13 ja 16-17.

Videomakasiini on kokoelma Yön jäsentaiteilijoiden videoteoksia. Teokset projisoidaan valkokankaalle noin 20 minuutin mittaisena toistuvana sarjana Aatos Cafen yhteydessä toimivassa Lybeck-salissa (Kaivokatu 37 B, Porvoo).

Videomakasiini on katsojille maksuton ja paikalle voi tulla milloin vain näytöksen ollessa avoinna. Tapahtuma on ikärajaton.

Aktia säätiö on tukenut tapahtuman järjestämistä.