Yö Kekri: FixC esittää kokeellista elokuvaa ja videotaidetta

28.10.2022
18:00 alkaen

Ryhmä FixC osuuskunnan jäsentaiteilijoita esittää yhteistyössä Yö ry:n kanssa sarjan kokeellista elokuvaa ja videotaidetta:

Lisätietoa osuuskunnasta ja sen toiminnasta: www.fixc.fi

Kesto n. 1h. Paikalla osuuskunnan jäseniä kertomassa teoksista.
Kuva: Juha van Ingen – Hello Everybody

 

Jarkko Räsänen

Marche Funèbre 2013, 06:31

Yöperhosia lensi studiooni videoprojektorin valon perässä Wiepersdorfin maaseudulla. Hämähäkit söivät ne. Kun siivosin lattian ja heitin ruumiit pihalle, huomasin yhden alkavan liikkua itsestään vasten tuulta. Kun katsoin alas, huomasin muurahaisen kantavan yöperhosen ruumista takaisin nurmikolle metsän laitaan, mistä se oli tullutkin. Ääniraita koostuu paikallisesta äänimaisemasta, kuten lintujen laulusta ja muurahaiskolonnan askelista kuivilla lehdillä säestettynä pianoluupeilla.?

Supertelevision 2022, 02:51

Supertelevision on tekoälyn avulla animoitu unenomainen matka tv-ruudun uumenista lopputeksteihin.

Jarkko Räsänen on multimediataiteilija, joka keskittyy valokuvaukseen, liikkuvaan kuvaan ja äänitaiteeseen. Hän on tehnyt videoteoksia vuodesta 2005, aluksi performatiivisten tapahtumien dokumentaatioina. Sittemmin hän on siirtynyt tietokonepohjaiseen ja algoritmiseen visuaalisuuteen, hän esiintyy muun muassa live-vj:nä itse tekemillään ohjelmistoilla. Räsänen on liikkuvan kuvan osuuskunta FixC:n jäsen. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa näyttelyissä lähinnä Suomessa ja Saksassa, kuten esimerkiksi International Teletext Art Festival goes Ars Electronicassa, Anthology Archivesissa New Yorkissa, Papay Gyro Festivaalilla Hong Kongissa ja Orkneyssä, sekä Fundacio Joan Mirossa, Mallorcalla.

Seppo Renvall

Erotessa 2022, 11:30

Sävellys pohjautuu Eino Leinon runoon Erotessa ja on Kimmo kuitusen sävellys kyseiseen runoon , osa nykymusiikki filmisarjasta 1.osa

Musta 2011, 02:47

Maija Saksmanin kappaleeseen virittäytynyt kuvasto

Seppo Renvallin tuotanto kuuluu suomalaisen kokeellisen liikkuvan kuvan kärkeen. Renvall tekee elokuvia ja videoita, mutta hänen tuotantoonsa kuuluu myös valokuvaa, installaatioita ja happeningeja. Hänen elokuvansa ovat tyypillisesti abstrakteja ja mustavalkoisia, ja niissä on rikottu kerronnallinen rakenne joka keskittyy jokapäiväisiin ilmiöihin. Renvall tekee yhteistyötä muusikoiden, DJ:den ja audioalan asiantuntijoiden kanssa. Hänen teoksiaan ja esityksiään on nähty kokeellisen elokuvan ja kuvataiteen arvostetuimmilla areenoilla New Yorkin Anthology Film Archivesta Venetsian ja Sao Paulon biennaaleihin.

Juha van Ingen

Hello Everybody 2017, 8:14

Terveisiä läheltä ja kaukaa, meiltä teille. Tervetuloa kaikille yli välimatkojen ja halki ajan. Olet tervetullut! Vaikka tervehtiminen on hyvin kulttuuri ja tilannekohtaista, niin sitä käytetään kaikissa tunnetuissa ihmiskulttuureissa. Tervehdykset, jotka muodostavat Hello Everybodyn narratiivin, vievät tutun rituaalimme vielä yhden askeleen pidemmälle.

Hello Everybody perustuu tervehdysiin jotka on tallennettu Voyager 1 & 2 -luotainten mukana avaruuteen lähetettyihin äänitteisiin. Äänitteet on tarkoitettu kaikelle maapallon ulkopuoliselle elämälle tai ehkäpä tulevaisuuden ihmisille, jotka voivat löytää sen.

Juha van Ingen (s. 1963) työskentelee eri medioiden parissa, pääasiassa videota hyödyntäen. Van Ingen on osallistunut kansainvälisiin näyttelyihin, elokuvanäytöksiin ja festivaaleile vuodesta 1988. Hänet tunnetuin teoksensa on AS Long As Possible, ASLAP -1000 vuotta pitkä GIF animaatio looppi.

Kari Yli-Annala

Avenue M 2015, 2:55

Kari Yli-Annala on kuvataiteilija sekä liikkuvan kuvan tutkija ja opettaja. Yli-Annala valmstui maisteriksi Kuvataideakatemiasta 1996, ja hän on suorittanut jatko-opintoja Kuvataideakatemiassa ja Taideteollisessa korkeakoulussa (nykyinen Aalto yliopisto). Hän on työskennellyt liikkuvan kuvan parissa 1990-luvun alusta lähtien. Yli-Annalan teokset tutkivat aikaa, tilaa ja liikettä yhdistäen kerronnallisia tekniikoita ja ei-kerronnallisia rakenteita. Hänen teoksiaan on esitetty näyttelyissä ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Hän on pedagogisen Kokeellisten taiteiden nomadinen akatemia -projektin perustaja sekä AAVE – Alternative AudioVisual Event -festivaalin taiteellinen johtaja.

Seppo Renvall, Juha van Ingen ja Jarkko Räsänen

MADE IN HONG KONG2017, 5:40

"Made in Hong Kong syntyi vieraillessamme Papay Gyro Art Festival Kong Kongissa vuonna 2015. Elokuva kertoo kokemuksistamme Hongkongin kaupungissa ja Cheung Chaun saarella."

Erkka Nissinen

Vantaa 2008, 11:50

Musiikkimatka. Arnold Schönberg etsii jugurttiaan, ja Karlheinz Stockhausenilla saattaa olla osuutta asiaan.

Erkka Nissinen opiskeli Slade School of Fine Artissa Lontoossa ja valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Nissisen teoksia on esitetty kansainvälisesti museoissa ja gallerioissa, mm. Ellen de Bruijne Project Spacessa sekä Smart Projects Spacessa Amsterdamissa, Helsingin kaupungin taidemuseo Kluuvin galleriassa ja 1646 näyttelytilassa Den Haagissa. Nissinen voitti arvostetun Illy-palkinnon Rotterdamin taidemessuilla vuonna 2011 ja 2013 hänelle myönnettiin mediataiteen AVEK-palkinto. Nissinen edusti Suomea Venetsian biennaalin Aalto-paviljongissa 2017 Nathaniel Mellorsin kanssa.