Zine-lehtipaja

Aikataulu

La 8.7.2023 13:00 - 16:00

Yö Lehden vol.5  Yhteisöllinen ZINE-työpaja 
La 8.7.
Klo 13-16

Zine on perinteisesti ollut monenlaisten alakulttuurien tapa välittää tietoa ja esitellä omaa estetiikkaansa. Ne ovat itse tehtyjä julkaisuja, joita alunperin monistettiin halvalla kopiokoneella ja taitettiin yksinkertaisesti leikkaamalla ja liimaamalla. Nykyään netti on ratkaisevasti muuttanut tiedonvälitystä, muutta pienlehdillä on edelleen oma paikkansa. Niitä voi tuottaa kevyemmin kuin perinteisiä julkaisuja, ja tehdä kokeiluja pienillä taloudellisilla riskeillä. 

Kunnioittaaksemmme maineikasta zine-perinnettä olemme päättäneet koostaa seuraavan Yö Lehden yhteisöllisesti työpajassa leikkaamalla ja liimaamalla materiaaleja yhdessä. 

Liity seuraamme 8.7, ja tehdään seuraavasta lehdestä yhteisömme jäsenten näköinen.

Pajan vetää kuvataiteilija Antti Ahonen, joka käyttää zine-muotoa monialaisessa taiteentekemisessään sekä rakastaa pienlehtikulttuurin rikasta historiaa, nykypäivää ja varovaisen toiveikkaasti tulevaisuutta.

 

Zine-pajaan haetaan fyysistä ja virtuaalista materiaalia! Teoksia työstetään yhteisöllisessä pajassa ja pajassa tehdään näyttelyä.Huomioithan, että materiaalia muokataan. Sähköinen materiaali saatetaan muokata, tulostaa tai kopioida Zine-lehtipajassa. 

Materiaalin toimitusohje: 1-2 kuvateosta/taiteilija, fyysinen tai sähköinen, kummassakin muodossa tarjottava.

Ohje sähköinen: kuvat max.4MB. Mukaan liitettäväksi lyhyt kuvaus teoksestasi. Kerrothan, miten se sopii kehollisuus - teemaan ja Zine-lehteen erityisesti. Lähetä materiaali osoitteeseen lehti (at) yory.fi

Ohje fyysinen: toimitathan fyysisen teoksen tiedot sähköisenä ja itse teoksen paikan päälle 4.7. mennessä. Sovithan toimituksestasi etukäteen producer (at) yory.fi